Marci internationale

Updated on Wednesday 12th June 2019

Rate this article
based on 0 reviews


Marci internationale Image

Autor: Cristian Darie, avocat si Senior Partner in cadrul firmei de avocatura Darie, Manea si Asociatii

Marca internationala - este marca inregistrata in baza Aranjamentului sau Protocolului de la Madrid in tarile mentionate in cuprinsul cererii de inregistrare depuse la Organizatia Mondiala a Proprietatii Intelectuale (WIPO/OMPI).

Avantajele inregistrarii unei marci printr-o cerere formulata la nivel international sunt urmatoarele:
 
  • formularea unei singure cereri de inregistrare de marca si obtinerea protectiei pentru acea marca in mai multe tari;
  • urmarirea unei singure cereri pentru modificari, completari si alte mentiuni care apar pe parcursul procesului de inregistrare;
  • valoarea taxelor achitate este mult mai mica pentru inregistrarea marcii internationale decat aceea care ar fi trebuit achitata in cazul in care s-ar fi optat pentru inregistrarea marcii la nivel national in fiecare dintre tarile care prezinta interes.


Procedura de inregistrare a unei marci internationale dureaza aproximativ 12-18 luni, cu exceptia cazurilor in care sunt emise Avize de Refuz Provizoriu sau sunt formulate Opozitii la inregistrarea marcii de catre terti.

Marca inregistrata la nivel international este protejata pentru o perioada de 10 ani; prin reinnoirea marcii, perioada de protectie poate fi prelungita cu alte perioada de cate 10 ani, cu conditia formularii cererii de reinnoire in termenele prevazute de lege si cu achitarea taxelor de reinnoire.

In cazeul in care aveti nevoie de si alte servicii cum ar fi servicii de infiintare de firme in Romania, va invitam sa accesati website-ul partenerilor nostri: www.romania-company.com.