Servicii Proprietate Industriala

Updated on Thursday 19th March 2020

Rate this article
based on 1 reviews


Servicii Proprietate Industriala Image

Autor: Cristian Darie, avocat si Senior Partner in cadrul firmei de avocatura Darie, Manea si Asociatii

Numarul persoanelor si firmelor care apeleaza la serviciile de proprietate intelectuala a crescut in ultimii ani ca urmare a constientizarii importantei protectiei bunurilor protejate cu ajutoru marcilor inregistrate. Serviciile noastre nu se adreseaza doar celor care vor inregistreze marci la OSIM, ci si celor care doresc sa inregistreze altfel de drepturi asupra proprietatii intelectuale.

Mai jos va invitam sa descoperiti principalele servicii de proprietate intelectuala oferite de avocatii nostri specializati in acest domeniu. De asemenea, puteti conta pe noi pentru inregistrarea de diverse drepturi de proprietate intelectuala la OSIM, dar si la nivel comunitar si international.
 

Serviciile oferite de avocatii nostri

 
RoMark Intellectual Property va poate asista pe parcursul intregului proces de obtinere a unei marci inregistrate, a unui desen/model industrial sau a unui brevet de inventie, precum si ulterior, pentru a va proteja dreptul obtinut, oferind diverse servicii.

Specialistii nostri va pot oferi urmatoarele servicii in cadrul procedurilor de administrare a drepturilor dumneavoastra de proprietate industriala:
 
 • cercetarea (verificarea) documentara de anterioritate cu privire la elementele ce compun marcile, desenele/modelele industriale, precum si cercetarea documentara de anterioritate cu privire la portofoliul unui titular de drepturi de proprietate industriala asupra marcilor, desenelor/modelelor industriale;
 • consultanta cu privire la modalitatea cea mai sigura pentru obtinerea unei marci inregistrate, respectiv a unui desen/model industrial inregistrat, evitandu-se eventualele proceduri speciale, avize de refuz provizoriu, opozitii;
 • redactarea si depunerea cererilor de inregistrare de marca, desen/model industrial, inventie, la nivel national, comunitar si international;
 • depunerea documentelor de invocare a prioritatii;
 • notificarea Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci, a Oficiului pentru Armonizarea Pietei Interne sau a Organizatiei Mondiale a Proprietatii Intelectuale, cu privire la modificarile statutului juridic, modificari referitoare la: numele, denumirea sau adresa solicitantului, titularului sau mandatarului;
 • notificarea Oficiilor cu privire la introducerea mandatarului in cadrul procedurii de inregistrare a marcii, desenului/modelului industrial, inventiei, dupa depunerea cererii de inregistrare;
 • obtinerea certificatelor de prioritate;
 • redactarea Raspunsurilor la Avizele de Refuz Provizoriu;
 • negocierea in vederea obtinerii de scrisori de consimtamant din partea titularilor marcilor, desenelor/modelelor industriale opuse la inregistarea marcii, desenului/modelului industrial pe care dumneavoastra doriti sa le protejati;
 • formularea de Opozitii la inregistrarea de catre terti a unor marci identice sau similare pentru produse identice sau similare, a unor desene/modele industriale care va incalca drepturile dumneavoastra;
 • redactarea de Raspunsuri la Opozitiile formulate de catre terti cu privire la inregistrarea marcii, desenului/modelului industrial, inventiei;
 • formularea si sustinerea Contestatiilor impotriva Deciziilor Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci;
 • redactarea si sustinerea Intampinarilor la Contestatiile formulate de catre terti cu privire la Deciziile Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci;
 • formularea Apelului impotriva Decizilor Comisiilor din cadrul Oficiului de Stat pentru Inventii si Marci;
 • reinnoirea marcilor, desenelor/modelelor industriale nationale, comunitare, internationale.
 

Servicii de inregistrare a drepturilor de proprietate intelectualaUnul dintre cele mai solicitate servicii de proprietate intelectuala sunt cele legate de inregistrarea diverselor drepturi de proprietate intelectuala. Desi de cele mai multe ori, proprietarii de firme doresc inregistrarea de marci la OSIM pentru a-si proteja numele societatilor, a crescut si numarul celor care doresc sa inregistreze diverse drepturi de autor, patente si brevete, ajutand astfel industria din tara noastra.

Avocatii nostri va pot ajuta sa inregistrati la OSIM sau la alte organisme din aceeasi sfera toate tipurile de drepturi de proprietate intelectuala. Printre acestea le mentionam pe urmatoarele:
 
 1. marcile nationale, comunitare si internationale de toate tipurile, in conformitate cu rigorile legii;
 2. modele si desene industriale care necesita indeplinirea mai multor conditii pentru inregistrare;
 3. brevete de inventii care la fel ca si modelele industriale se pot obtine in urma unor dovezi concrete;
 4. domenii de internet care sunt inregistrate adesea de proprietarii magazinelor online.

Serviciile noastre de proprietate intelectuala presupun documentarea tuturor acestor drepturi, verificarea documentelor depuse de solicitanti si urmarirea pasilor de inregistrare.

Daca aveti intrebari legate de inregistrarea anumitor drepturi de proprietate intelectuala, avocatii nostri va vor raspunde in cel mai scurt timp posibil. Daca sunteti interesati de inregistrarea la OSIM a unei marci sau alt drept, va puteti baza pe noi.
 

Cercetarea documentelor la inregistrarea la OSIM


Depunerea unei cereri de inregistrare a unui drept asupra proprietatii intelectuale inseamna verificarea atenta a mai multor documentele care trebuie sa insoteasca cererea. Avocatii nostri pot verifica aceste documente si ii pot indruma pe solicitanti in cazul in care lipseste vreunul sau in caz de neconformitate. De asemenea, este bine de stiut ca in functie de tipul de proprietate intelectuala pe care o persoana Doreste sa o inregistreze, documentele difera.

Dupa cum scriam mai sus, va putem ajuta sa inregistrati mai multe tipuri de proprietate intelectuala, printre care si drepturile de autor la Oficiul Roman pentru Drepturile de Autor (ORDA).
 

Ajutor specializat la depunerea de contestatii la OSIM


Printre serviciile noastre de proprietate intelectuala se numara si cele de ajutor la depunerea de contestatii la OSIM sau a Avizului de Refuz Provizoriu. In astfel de situatii este bine de stiut ca cererile se pot depune intr-o perioada limita de timp. De exemplu, odata primit Avizul de Refuz Provizoriu, solicitantul trebuie sa depuna un raspuns in maximum 3 luni de zile. Va puntem ajuta sa formulati un astfel de raspuns si sa depuneti documentele necesare din care sa reiasa dreptul de a inregistra marca sau dreptul respectiv asupra proprietatii.

De asemenea, daca doriti sa depuneti o contestatie sau o opozitie, avocatii nostri va pot ajuta sa va pregatiti temeinic.
 

Depunerea de solicitari prin imputernicire


In cazul in care nu aveti timp sa va ocupati de procedura de inregistrare a unei marci la OSIM, avocatii nostri va pot ajuta in baza unei imputerniciri. Ne putem ocupa de intreg procesul de inregistrare a unei marci, de depunerea diverselor solicitari sau opozitii la inregistrarea unei marci. De asemenea, va vom mentine tot timpul la curent cu ultimele noutati asupra cererilor dumneavoastra.

In 2018, solicitarile de inregistrare de diverse drepturi la proprietate intelectuala la nivel global au crescut dupa cum urmeaza:
 
 • patentele au inregistrat o crestre de 5.2%, ajungand la 3,326,300;
 • brevetele au inregistrat o crestere de 21.8%, ajungand la 2,145,960;
 • marcile au inregistrat o crestere de 15.5%, ajungand la 14,321,800;
 • desenele industriale au avut o crestere de 5.7%, ajungand la 1,312,600.

Nu ezitati sa ne contactati pentru servicii de proprietate intelectuala personalizate. Avocatii nostri va vor prelua cererile, le vor analiza si vor veni cu solutii favorabile.